Browse > Home / Archive by category 'Ilmastointi'

Keskuspölynimurit

Keskuspölynimurin avulla saat puhtaamman sisäilman. Järjestelmä imee pölyn ja roskat imuputkistoa pitkin erikseen sijoitetun keskusyksikön roskasäiliöön ja puhaltaa poistoilman ulos asunnosta. Tämä parantaa oleellisesti huoneilman laatua. Imuroinnin jälkeen huoneilma on raikkaampaa ja pölyjen pyyhkimisen tarve vähenee.

Keskuspölynimurin avulla imuroit vaivattomasti ja kevyesti, sillä kuljetat mukanasi vain notkeaa imuletkua ja suulaketta. Itse imuria et näe etkä kuule, sillä se on omalla paikallaan poissa siivottavista tiloista. Tästä syystä imurointi on myös hiljaista, ja ainoa kuuluva ääni on ilmavirran suhina suulakkeesta.

Valikoimissamme on Allaway:n ja Puzer:n laitteistot.

Huippuimurit

Alakategoria: Huippuimurit, Ilmastointi

12

Kesämökin, keittiön tms vastaavan poistoilman huippuimurina on kätevintä käyttää kattoimuria. Valmistajalta saat eri kattomateriaaleille tiiviit läpiviennit. Imureita ja läpivientejä saa useissa eri väreissä omaan sisutukseen sopivaksi.

Liesituulettimet

Alakategoria: Ilmastointi, Liesituulettimet

11

Asunnossasi on hyvä  olla mahdollimman raikas ilma sekä terveys- että mukavuussyistä. Keittiön ilmanvaihdon järjestäminen on erityisen tärkeää. Ruokaa laitettaessa ilmaan nousee höyryjä ja hajuja, ja veden höyrystyminen nostaa ilman kosteutta.

Tehokkaimmin käryt ja liian kosteuden saa pois liesituulettimella. Tehokkain on malli,  joka imee käryt ja johtaa ne kokonaan ulos asunnosta. Toinen vaihtoehto on tuuletin, joka kierrättää ilman aktiivihiilisuodattimen kautta.

Lto-kojeet

Alakategoria: Ilmastointi, Lto-kojeet

10

Lto-kojeet

Paras keino omakotitalon ilmanvaihdon toteuttamiseen on koneellinen tulo- ja poistoilmanvaihto. Siinä raitis ilma johdetaan lämmöntalteenottokennostoon, jossa se lämpenee talosta poistettavan ilman lämmöllä ennen kulkeutumista huonetiloihin. Kennoston apulämpönä käyetään yleensä sähköä tai vesikiertoista lämmityspatteria. Lämmöntalteenottoon ei voi yhdistää keittiön hellan ilmanvaihtoa, vaan se täytyy olla erillinen.